Sunday, August 20, 2006

Nüüd on mu esimene untsu läinud heidest kott valmis. Tegin ikka lõpuni, mis nende tükkidega muidu peale hakata, aga ega ta selline küll tulnud, nagu algul planeeritud.
Uurisin ja lugesin kõik vastavad teemad foorumist läbi ja teiste blogidest ka ning arvasin, et heie tõmbab kohutavalt palju kokku. Seeõttu tahtsin teha harjutamiseks mobiilikoti ning esialgsed mõõdud said sellised: kott 17 x 24, rihm 3 x 105 cm.
Enne vanutamist nägi välja selline:

Kott keerles pesumasinas 60 kraadi juures + 1000 pööret koos pesuga ja välja tuli suhteliselt samasugusena, ainult veidi väiksemana. Tegin pilti ka, aga need pildid on teadmata kadunud, igatahes nutsakat ma masinast ei saanud, kokku midagi ei kleepunud.
Valmis koti mõõdud: kott ise 13x19, rihm 2 x 90 cm. Kui mobiilikotiks mõelda, siis sellise suurusega mobiilid olid moes 1990-ndate keskel viimati

Valmis kott eestvaates


Valmis kott tagantvaates


Kott lähemalt


Roosi ja kinnise heegeldasin eraldi ja vanutasin teise pesukorraga. Kinnitamiseks polnud muud võtta kui suur must nööp (sest kinnise auk ei tõmmanud ka oluliselt kokku), seetõttu panin õmbluste kohale ka mustad puupärlid.
Nii väikese koti kohta kulus päris palju heiet, pildil on algne heidekera (ca 175 g) ja see, mis järgi jäi koti heegeldamisest. Heegelnõel oli 3,5. Heie on oma lammaste villast teha lastud Hiiumaa villavabrikus. Heidekerad

Selline kogemus siis, aga vähemalt tean, kuidas minu heie käitub, kui midagi suuremat teha, siis ülisuurt asja pole mõtet pingutada.

Tegin veel mõned mobiilikotid. Ikka linasest niidist ja puupärlitega.





Kokku olen teinud nüüd 11 kotti, nendest 8 on siin (ühel küll on plastikpärlid).
Mobiilikotid

No comments:

Post a Comment