Sunday, January 20, 2008

KIRSIKOOKTainas:
2,5 dl nisujahu
1 dl mandleid
0,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g margariini
1 muna
Täidis:
0,5 kg kirsse, ploome või pirne
2-3 spl kirsinapsi või konjakit
2 muna
1 dl suhkut
0,5 dl nisujahu
2 dl vahukoort
1-2 tl vaniljesuhkrut
Tegemine:
Eemalda kirssidelt kivid ja pane kirsid kaussi. Kui soovid, kalla peale 2-3 spl konjakit. Lase maitsestuda taigna tegemise ajal.
Sega kausis nisujahu, mandlipuru, suhkur ja küpsetuspulber. Näpi sisse margariin, kuni taigen on mure. Lisa taignale muna. Sega taigen ühtlaseks ja suru pirukavormi põhja ja servadele. Torgi põhi kahvliga läbi ja küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Vahusta kergelt munad ja suhkur, sega juurde nisujahu ja koor. Maitsesta vaniljesuhkruga. Laota kirsid poolküpsele põhjale. Kalla peale muna-kooresegu nii, et pirukavorm on servani täidetud. Küpseta pirukat edasi 200 kraadi juures ca 30 minutit, kuni täidis kalgendub. Lase pirukal tõmmata vähemalt 30 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.

Kook seest ka:

Minu meelest jäi kook natuke märg seest ja tiba mage on ka, kirsid (külmutatud) ei olnud piisavalt hapud. Aga ega iga kord ei saagi kook välja tulla, onju.

No comments:

Post a Comment