Wednesday, August 26, 2009

Tekike

15. märtsil panin märgi maha, et algus on tehtud. Pisitasa ikka edenes, selliste hoogude kaupa, vahel ei teinud mitu nädalat või lausa kuu aega. Paraku kasvas tekike nii suureks ja raskeks, et seda kaasas kanda oli võimatu, seega puhtalt diivaniprojekt.

Paraadpilt voodil:

Külg lähemalt (ilmselt ka kõige õigem värv sellel pildil):

Mustris olevad lilled on pärit sellest raamatust, natuke küll muudetuna, raamiga ruudu idee ka samast.

Tehtud sellest niidist ja seega materjali valik seadis piirid: lapikesi ei kujutanud sellest materjalist ette, sest nende ühendamine oleks küll olnud võimalik, aga libedate niidiotste lõputu peitmine ilmselt mitte (kõik otsad on põletatud, sulanud kuulike otsas, et kuskilt välja ei poeks). Teki põhiosa on seetõttu ühes tükis tehtud -- 7x9 raamiga ruutu andis suuruseks 150X220 cm, pitsidega (mille laiem koht ca 19 cm ja kitsam 15 cm) tuli veel laiust juurde, nii et mõlemalt poolt ulatub selle voodi puhul vabalt maani. Pitsid on eraldi tehtud ja pärast sikasakaliselt külge heegeldatud. Otsad heegeldasin lihtsa sakimustriga üle, et korrektne oleks, pikkust enam juurde ei tahtnud.
Heegelnõel nr 2,5, millega töö alguses tundus väga ilus ja tihe muster tulevat, aga lõpupoole oleks juba igatsenud tibake jämedamat nõela.
Ja mis ka pole vähetähtis -- kaalu langes selle tekikesega 2676 grammi.
Ütlematagi ilmselt selge, et olen jälle raskelt rahul!



No comments:

Post a Comment