Thursday, May 27, 2010

Tehke kooki, rabarberikooki!

Kuna mulle sajab rabarbereid mitmelt poolt, olingi sunnitud kooki tegema. Tavapärast ei tahtnud, natuke uurisin ringi ja leidsin siit midagi teistsugust.
Kook ei ole küll kaubandusliku välimusega sel pildil (vormi sees ja paberiservad sakilised), aga ma pelgan, et homme hingatakse see enne sisse, kui pildistama jõuan.


Rabarberikook
3-4 muna
3 dl suhkrut
4,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
100-150 g sulatatud margariini või võid
1,5 dl piima
Peale: rabarber, natuke suhkrut, mandlipuru
Vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks, lisa omavahel segatud kuivained. Lisa sulatatud margariin ja piim.
Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile, raputa peale rabarber, suhkur ja mandlipuru.
Küpseta 200-225 kraadi juures ca 15-20 minutit.
Samal ajal valmista kaste.
Mõõda potti:
3 dl piima
1,5 dl suhkrut
2 spl kartulijahu
2 tl vaniljesuhkrut
Pane kõik külma potti, tõsta pott pliidile, sega keemiseni. Lisa vaniljesuhkur valmis kastmesse.
Kalla kaste kuumale koogile, määri ühtlaselt laiali.
Peale raputasin natuke šokolaadipuru, mis mõnusalt kastmesse sulas.


Lõpp hea on, isegi kui ma ise seda ütlen

No comments:

Post a Comment