Sunday, October 15, 2006

Ega üks teiseta jää ja nii tegin ka kollasest lõngast krae.

Kollasele tegin soonikut 80 silmaga ja suuruse vahe ikka on, paremini näeb pildilt. Vardad ja heegelnõel ikka nr. 4. Heegeldus ei tulnud ka täpselt sama, tegin täitsa umbes peast.


Eile õhtul mõtlesin, et koristaks ühe kapi ära. Paha mõte , nagu hiljem selgus, sest leidsin ühe koti, milles arvasin olevat kõrvalepandud (loe: väikseksjäänud) riideasja, aga olid hoopis mõned tokid lõnga. Aastaid tagasi, kui Soomes käisin, siis anti kaasa heade inimeste poolt ka poolikuid tokke (meil polnud ju suurt midagi), seega pole lõngavööd ja ma ei tea, mis lõng on. Aga on hästi pehme ja mulle meenub ka, et tegin kunagi ühe valge lapsekampsuni sinise-kollase (vist ka roosa) mustriga.

Kapikoristamine jäi pooleli loomulikult .

Kuna enam väikesi pole, kellele midagi sellest teha, tegin sinisest hoopis prooviks ühe krae, eeskuju sain siit -- eria krae. Eria lubas lahkelt järgi ahvida.
Muhv soovitas automaatpiloodi maha võtta ning muud ka kududa kui sokke, siin siis ongi minu esimene krae.

Lõin 88 silma (oleks võinud ka veidi vähem olla), soonikut 34 rida, 1 rida parempidi ning kudusin silmad maha. Heegeldasin sambad-ketid ja nagu eria ütles -- lihtne ja ilus. Vardad ja heegelnõel nr. 4, lõnga kulus alla 50 grammi veidi.

No comments:

Post a Comment