Monday, September 17, 2007

Ploomikook


Kuna nii palju ikka ühekorraga ploome ära süüa ei jõua, otsustasin ka ühe koogi teha ploomikulutamise eesmärgil:


Lihtne ploomikook
150 gr margariini
1,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl vaniljet
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Tegu: margariin ja suhkur vahustada, lisada muna, siis jahud ja piim. Tainas valada vormi, peale panna poolitatud ploomid ning kõige lõpuks riputada veel kaneeli-suhkru segu. Küpsetada 175 kraadi juures ca 40 minutit ning jätta vormi kuni täieliku jahtumiseni.
P.S. Mina panin taignasse ka tiba kardemoni ja peale riputasin ka mandlilaastude puru.
Hirrrmus hea sai!

Eile õhtul tegin ka veel peotäie seepe, nüüd on täpselt pooled valmis:

Mahevillale pisut värviks ka Raasiku villatuuste.

No comments:

Post a Comment