Saturday, May 17, 2008

Rabarberikook




Rabarberikook

Põhi:
• 2 muna
• 200 g suhkrut
• 1 dl piima
• 1 dl vahukoort
• 1 dl sulavõid
• 2 tl küpsetuspulbrit
• 4 dl nisujahu

Kate:
• ½ l puhastatud rabarberit
• 50 g pehmet võid
• 100 g suhkrut
• 1 dl nisujahu

Pane ahi 200 kraadi peale. Määri kandiline vorm (ca 30x40 cm) või vooderda küpsetuspaberiga.
Sega hoolikalt munad ja suhkur. Lisa piim, koor, sulavõi. Sega küpsetuspulber ja jahu ning lisa eelnevatele. Sega tainas ühtlaseks ja kalla vormi.
Pane rabarberitükid taignale ning riputa peale puru (näpi kokku või, suhkur, jahu). Küpseta ilusti pruuniks, ca 25-30 min.

Muide, kaneeli selle koogi peal ei ole, aga kes kaneeli armastab, võib teha juurde kaneeliga vahukoore (vahukoor vahtu ja kaneel ning suhkur sisse).



Lisaks lõbustasin end täna ka küpsetamisega:

Pildil on juustusarved (mis suht sirgeks küpsesid ).

Juustusarved (retsept kunagi internetist kopitud, ilmselt on olemas Myllyn paras lehel)
8 dl nisujahu
200 g rasvainet
4 dl riivjuustu
2½ dl külma piima
1 tl soola
40 g pärmi
Täiteks: juust, sink, juurikad vms.
Määrimiseks muna, kaunistuseks seesamiseemneid, mooniseemneid, riivjuustu vms.
Näpi jahu ja rasvaine pudiks. Pane pärm ja sool külma piima sisse likku, sega jahu-rasvaine seguga. Sega tainas ühtlaseks. Jaga taigen kolmeks, rulli igast ümar plaat ja jaga see 8 osaks. Pane täidis ja rulli sarveks. Lase kerkida räti all. Määri kerkinud sarved munaga ja küpseta 200-225 kraadi juures ca 10-15 min.

Panin täidiseks noaotsaga igale sarvele ürdimaitselist toorjuustu, aga oleks võinud ka täitsa ilma olla, tainas on piisavalt juustune. Igast ümarast plaadist lõikasin 12 sarvekest, et pisemaid saada. Plaadile tuleks panna ikka väga kõverad sarved, kerkimine ja küpsetamine teeb nagunii sirgemaks. Kogu protsess taigna tegemisest kuni esimese pannitäie ahjust kättesaamiseni vältas ca 1 tund.

No comments:

Post a Comment