Tuesday, May 20, 2008

Söögitegud

Lõbustan end ikka köögis:

Seekordne tükk on šokolaadikook nimega BLACK BOMB .
Tainas:
8 1/4 dl nisujahu
5 1/2 dl suhkrut
1 tl soola
2 tl soodat
6 spl kakaopulbrit
2 spl äädikat
2 tl vaniljesuhkrut
u.1,2 dl õli
u. 5 1/2 dl vett
Kõigepealt sega kokku jahu, suhkur, sool, soda, kakao. Siis lisatakse äädikas, vaniljesuhkur, õli ja vesi. Määri vorm, puista üle riivsaiaga. Küpsetusaeg on 200 kraadi juures ca 35 minutit.
Kate:
50 g sulatatud margariini
1/2 dl kohvi
1 pakk (.ca 250 g) tolmsuhkrut
3 spl kakaod
2 tl vaniljesuhkrut
Katte ained sega kokku, määri leigele koogile.
Lisan veel: täiendasin tainast 1 tahvli tumeda šokolaadiga, tegin pool kogust, sest väike vorm oli.
Retsept kuskilt internetist toidublogidest kopitud, aga aadressi juures polnud enam.

Niisama

Mis teha, kui lugeda ei saa ja teleka vaatamine, õigemini kuulamine, lihtsalt nüri tegevus tundub? Ilmselt on kõige targem teha miskit, mille juures täpne vaatamine pole oluline, näiteks küpsetada.

Soome lihapirukad (pasteija).


Tainas:
250 g margariini
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
1 pakk kohupiima
Sega ained käsitsi kokku (mina näppisin jahu ja margariini), viimasena lisa kohupiim. Pane külmkappi.
Täide:
250 g hakkliha
1 sibul
2 dl keeduriisi
1 purk Creme Bonjouria
maitseaineid
Prae sibulad ja hakkliha, lisa keeduriis ja maitseained. Kui segu on veidi jahtunud, siis lisa toorjuust.
Taigen rulli lahti, lõika kas piklikud (siis tulevad neljakandilised pirukad) või ruudukujulised (siis saab kolmnurkseid) tükid, pane täidis peale, vormi pirukad (kahvliga on kaval servi kinni vajutada). Määri munaga. Küpseta 200-225 kraadi juures ca 15 minutit.
Pildil oleva koguse jaoks tegin tainast 2-kordse portsu, täidet mitte, jagus ikka. Kes viitsib, võib veel taignaribadega kaunistada pirukaid, mina nii usin pole.
Retsept saadud hea sõbra käest ammu-ammu Soomest.

No comments:

Post a Comment