Saturday, August 25, 2007

Mustikakook


Kook näeb seest ka isuäratav välja ja uskuge mind -- väga maitsev on! Tund aega peale ahjust võtmist on järgi ainult 1 tükk! (Ja seda ka mitte kaua enam ...).

Retsept on kuskilt Soome toidublogidest salvestatud kunagi ammu.
Põhi:
150 gr margariini
1 dl suhkrut
1,5 dl grahamjahu
1,5 dl nisujahu
1 muna
1 tl kardemoni
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
200 gr hapukoort
1 muna
2 tl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
palju mustikaid
Tegemine:
Hõõru pehme margariin suhkruga, lisa muna. Lisa jahud koos kardemoni ja küpsetuspulbriga. Suru taigen vormi põhja ja pisut ka servadele. Pane mustikad vormi. Kalla peale hapukoore-muna-suhkrusegu. Küpseta 175 kraadi juures ca 40 minutit.
Minu kommentaarid: kuna grahamjahu miskipärast enam polnud kodus, panin kõik nisujahu, kattesse panin 2 muna ja 250 gr hapukoort (sest kuidas ikka 50 grammi järele jätta pakist?), enne valasin katte põhjale, siis raputasin mustikad peale. Vormi suurus oli 26 cm, aga oleks võinud olla isegi tiba suurem (või siis tainast vähem), vahepeal küpsetamise ajal hakkas kook üle vormi serva tõusma.
Aga väga hea oli ikkagi!

No comments:

Post a Comment