Saturday, November 4, 2006

Päeval pildistasin viimistlemata sokke lumel:

Nüüd pildistasin viimistletud sokke tulevalgel:

Suur vahe piltidel, nagu polekski samad sokid! Aga värv on märksa õigem viimsel pildil.
Peab vist järgmisena õppima piltide parandust ...

.Eile õhtul tegin ühe, täna hommikul muude tegemiste vahele teise -- ikka sokid, seekord maavillasest oma lammaste lõngast. Pildil on nad viimistlemata, sest meil pole ju vett ja kuigi kohvi tegin mulliveega, pressimiseks ei taha seda kasutada. Maavillane tahaks aga natuke sättimist niiske lapiga.

Pildistatud on lumel rõdul, tundus, et kõige valgem koht.

Küsimusele, kuidas nii kiiresti sokke saab teha, on vastus tegelikult lihtne. Võtsin täna hommikul spetsiaalselt aega ja tulemus selline: 1 mustrikord on 4 rida, selle tegemiseks läheb 3-5 minutit. Kui võtta keskmiselt ajaks 4 minutit, siis mustri tegemiseks läheks 64 minutit, lisaks veel serv, kand ja nina. (See muster ei ole mul veel käe sees, pean ikka vahel vaatama peale ka, kui teen.) Seega poolteist tundi sokile, kuni kolm tundi paarile. Ja ega ma kogu aeg järjest koo, ikka muude asjade-tegemiste vahele (enamasti siis, kui telekast midagi vaadata tahan).
Lastesokid, kus vähem silmi-ridu, saavad veelgi rutem valmis.
Pitsilise mustriga sokke koon tavaliselt varrastega 3-4, nn. saapasokke varrastega 2-2,5 ja siis läheb küll rohkem aega, sest kannakõvendused jm. tuleb teha ning peenemate varrastega ei edene ka nii kiiresti.

Lisaks kõigele muule kannatan ka veidi unetuse all, siis ongi hea teha käsitööd, sest öösel hilja ja hommikul vara pea eriti lugemist-kirjutamist-õppimist ei võta .



Hommikul mõtlesin, et tahaks teha midagi rõõmsat ja mis kiiresti valmis saab, et ka tulemust kohe näha oleks. Sokid saavad ruttu valmis ja punane on rõõmus värv ka.
Siin siis järgmised jõulusokkide seeriast, pildistatud lumel:

No comments:

Post a Comment